Metingen & Analyses

Meten = weten!

Bij Sportcenter Balance kunt u terecht voor verschillende metingen en lichaamsanalyses.

Trainen anno nu! Uw tijd is kostbaar en u wilt in een zo snel mogelijke tijd zo efficiënt en goed mogelijk trainen. Dat begrijpen wij volledig!

Door het analyseren van trainingsdata kunt u het maximale uit uw trainingen halen voor het snelste resultaat! Onze deskundige Performance Coach, Personal Trainers en Fitness trainers analyseren deze data en vertalen dit naar een op maat gemaakt trainingsplan.

We maken hierin onderscheid in:

 • Lichaamsanalyse.
 • Inspanningstest / hartslagzones berekenen.
 • Bewegings- en videoanalyse.
 • Spierdisbalansen en 1RM metingen.

 

Lichaamsanalyse: 

Tijdens deze analyse berekenen we een aantal belangrijke waardes die van belang kunnen zijn bij het bepalen van je trainingsdoelen of het monitoren van je vooruitgang. Denk hierbij aan het meten van:

 • Gewicht (geijkt en accuraat)
 • Body Mass Index
 • Vetpercentage (Tanita of huidplooimeting)
 • Vochtgehalte
 • Vetvrije massa
 • Postuurscore
 • Botmassa
 • BMR (het minimum aan calorieën dat je lichaam dagelijks nodig heeft, wanneer het in rust is, om effectief te kunnen functioneren)
 • Metabolische leeftijd (de metabolische leeftijd zegt iets over de leeftijd van je fysieke lichaam. Je wilt je metabolische leeftijd het liefst zo dicht als mogelijk, gelijk aan of net onder je kalenderleeftijd hebben, want zo heb je zo min mogelijk kans op lichamelijke klachten)
 • Visceraal vet (het visceraal vet zit diep in de kern van de buik en het omringt en beschermt de vitale organen).Na afloop van de meting worden de resultaten doorgesproken en eventueel een trainingsplan opgesteld.

Inspanningstest/hartslagzones berekenen.

Bij een inspanningstest kijken we naar de mate van inspanning die je kan leveren bij een bepaalde hartslag zonder dat er verzuring optreed, oftewel een zo goed mogelijk resultaat behalen.

De test wordt uitgevoerd op een fiets of loopband met een professionele  hartslagmeter. Tijdens deze test gaan we in kleine stappen de weerstand vergroten en uw hartslag hierbij monitoren.

Zo berekenen we de hartslagzones en je omslagpunt. Het omslagpunt is de hartslag waarbij je lichaam meer melkzuur aanmaakt dan dat je lichaam als brandstof gebruikt. Dat noemen we vaak het punt van 'verzuren'. Je kunt je inspanning dan dus minder lang volhouden dan wanneer je onder dit omslagpunt traint.

Door te trainen in de juiste hartslagzones kun je de intensiteit van je training goed bewaken. Hierdoor train je niet te intensief, maar ook niet te licht. Zo kun je elke training optimaal maken, wat je doel ook is: een paar kilo afvallen, 10 km hardlopen of een PR zetten op een bepaalde afstand, door het bepalen van je hartslagzones gaat dit zeker lukken!


Bewegings- en videoanalyse.

Wil je weten hoe je jouw prestaties naar een hoger niveau kunt tillen? Of heb je last van klachten tijdens het uitvoeren van bepaalde oefeningen? Dan is het verstandig om een bewegingsanalyse te laten maken.

Tijdens een bewegingsanalyse wordt er gekeken naar je houding tijdens het uitvoeren van je oefening of sport. We filmen je bewegingen en spelen deze daarna in slow motion af. Onze Performance Coach analyseert de beelden en berekent je ideale bewegingslijnen en Range Of Motion (ROM). Hiermee wordt bepaald op welke manier aanpassingen in je houding, uitvoering en bewegingen ervoor zorgen dat je prestaties vele malen beter worden óf hoe je juist blessures kunt vermijden.


Spierdisbalansen en 1RM meting

Bij het berekenen van spierdisbalansen maken we gebruik van onze eGym krachtcirkel. D.m.v. verschillende digitale krachttesten berekenen we de verhouding tussen de ontwikkeling van verschillende spiergroepen (denk hierbij aan borst versus rug, benen voorkant versus achterkant, buik versus onderrug etc).

Door het in kaart brengen van de spierdisbalansen kunnen we doelgericht trainen op bepaalde klachten. Heeft u bijvoorbeeld altijd last van uw nek omdat u voorover loopt of zit? Of heeft u een zittende baan en last van uw benen/rug of zelfs hoofdpijn? Dan is het zeer waarschijnlijk dat er spierdisbalansen zijn, voelbaar of niet direct voelbaar. Er zijn talloze voorbeelden van lichamelijke ongemakken die voort komen uit spierdisbalansen!

 

1 RM meting

Wellicht herkent u het wel, u sport al tijden op hetzelfde gewicht maar u merkt eigenlijk weinig tot geen vooruitgang. Of u probeert juist uw gewichten te verhogen maar dit resulteert altijd in blessures of veel te veel spierpijn.

Herkenbaar? Dan is het verstandig om een 1RM test te doen.

1RM staat voor '1 Repetition Maximum'. Dit is het maximale gewicht waarmee u een beweging kunt uitvoeren voor één herhaling. Op basis van uw 1RM test kunnen wij uw optimale trainingsgewicht berekenen. Hierdoor traint u nooit meer te licht en zult u binnen no-time vooruitgang boeken. Tevens zorgt het trainen met uw optimale gewicht ervoor dat u nooit te zwaar traint en dus blessures voorkomt. U wilt toch ook het maximale uit uw training halen?

 

Meer informatie over metingen, analyses of testen? Neem vrijblijvend contact met ons op via info@balancepanningen.nl, 0773077749 of vul onderstaand contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Zonder titel (960 x 540 px) (480 x 270 px) (1)
Zonder titel (960 x 540 px) (480 x 270 px)
EDF1821C-E38A-4B94-9598-2C2077E0B68B
eGym_Apps_07

Performance Coaching

U kunt bij Sportcenter Balance ook terecht voor (Sport) Performance Coaching!

Performance coaching is bedoeld voor alle sporters die van goed naar beter willen en is geschikt voor elke sporter die zijn prestaties naar een hoger niveau wil tillen of juist naar een sport specifiek doel toe wil trainen.

Dit is zo breed als het verbeteren van je hardloop- of voetbalprestaties tot aan het behalen van je politietest of juist het trainen voor een Obstacle run. Daarnaast sluit Performance Coaching perfect aan bij elke vorm van topsport!

Personal Training

kunt bij Sportcenter Balance ook terecht voor verschillende Personal Training pakketten!

Wat kunt u verwachten bij een Personal Training?

 • Gratis en geheel vrijblijvend informatiegesprek.
 • Intake gesprek.
 • Uitgebreide nulmeting en anamnese.
 • Lichaamsanalyse
 • 10x Personal Training sessie á 60 minuten waarbij uw Personal Trainer u intensief begeleid, corrigeert en motiveert.
 • Tussenmetingen
 • Eindmeting
 • 7 dagen per week Whatsapp ondersteuning.
 • Beschikking over ons uitgebreide fitnesscentrum.
 • Toegang tot ons online sportplatform met oefeningen, online coaching, recepten, handige tips etc.

Makes you feel better!

Meer weten?

Onze gespecialiseerde medewerkers helpen u graag verder!