Diabetes & sporten

Diabetes & sporten

Sportcenter Balance biedt een speciaal programma voor mensen met diabetes type 2, het zogenaamde "Metabolic Fit" programma.

Dit programma is speciaal gericht op verbetering van de gezondheid van o.a. type 2 diabetespatiënten.
Het 'Metabolic Fit' laat deelnemers veilig en verantwoord trainen met aangepast gewicht, een lange belastingstijd en veel herhalingen.

Om dit trainingsprogramma te testen heeft "Metabolic Fit" in samenwerking met de Universiteit van Leipzig gedurende zes maanden 23 type 2 diabetespatiënten gevolgd.

In deze testperiode trainden de deelnemers 2 tot 3 keer per week. Tegen het eind van dit onderzoek werd bij de deelnemers een significante vermindering van het bloedglucoseniveau geconcludeerd.

Bij 9 deelnemers was deze vermindering van het bloedglucoseniveau dermate groot dat zij niet langer werden beschouwd als diabetespatiënt.

Een gebrek aan beweging is een van de belangrijkste oorzaken van diabetes type 2. Daarnaast zorgt een verkeerd voedingspatroon, met veel suikers en vetten voor een ongezonder lichaam.

Het Metabolic Fit trainingsprogramma van eGym ondersteunt de regulatie van de bloedsuikerspiegel. Voel je fitter en vitaler met deze wetenschappelijk bewezen trainingsmethode!

Meer informatie? Neem gerust contact met ons op via 0773077749, info@balancepanningen.nl of door het klikken op onderstaande knop.

EDF1821C-E38A-4B94-9598-2C2077E0B68B
NLPost 12 (MF intro post I)
NLPost 4 (Metabolic Fit II)

Makes you feel better!

Meer weten?

Onze gespecialiseerde medewerkers helpen u graag verder!