HIIT AANPASSINGEN PER MEI 2023

Beste HIIT member,

Enkele weken geleden hebben we u een enquête gestuurd over eventuele verbeteringen en aanpassingen binnen ons HIIT the Club concept. Bedankt voor uw feedback en genomen moeite. De enquête heeft ons vele nieuwe inzichten gegeven. Deze hebben we inmiddels met alle trainers besproken. We geven hieronder graag antwoord op de meest genoemde tips en welke veranderingen we op korte termijn gaan doorvoeren.

 1. Op de vraag: ‘Welke les moet vaker gegeven worden’, was het vrij duidelijk. Ruim 70% zag graag een uitbreiding van de HIIT the Bags les. Deze staat nu extra op donderdagavond in het lesrooster. Ook werd ‘Small Group in de avonduren’ vaak genoemd. Hier hebben we nog niet direct een oplossing voor, maar gaan we zo snel mogelijk realiseren.

 2. Op de vraag: ‘Wat kunnen onze trainers verbeteren’ antwoordde (gelukkig) ruim 70%: Niets, ik vind het prima zo. Wat fijn om te horen! Als tweede werd benoemd het meer corrigeren en letten op techniek. Staat genoteerd! Hier gaan we per direct meer op letten.

 3. Op de vraag: wat mis je nog qua apparatuur en/of materialen werd veelal gevraagd om iets meer variatie in gewichten, kettlebells en slamballs, stangen etc. Deze zijn inmiddels besteld.

 

Verder willen we nog een paar punten uitlichten die bij de overige opmerkingen/tips naar voren kwamen:

 1. Er werd vaak gezegd: ‘De lessen uitbreiden naar meer dan 8 personen’ maar er werd ook vaker benoemd: ‘Small Group is soms te druk’.

‘Small Group Training’ is binnen de fitness een officiële term tot een groep van maximaal 12 personen. We voelen er dus wel wat voor om de Boutique workouts zoals HIIT the Club, BTY&ABS uit te breiden naar max. 12 personen. Daarnaast willen de Small Group Personal Training graag kleinschalig houden. Hier gaan we dus niet uitbreiden qua aantallen, maar wel qua aanbod.

Ons plan is om alle workouts meer met elkaar te integreren. We verzoeken nieuwe leden éérst de Small Group Personal Trainingen te volgen om zo de techniek onder de knie te krijgen van oefeningen die ook vaak bij HIIT the Club terugkomen.

Na enkele technieklessen kunnen ze doorstromen naar bijvoorbeeld HIIT the Club. Aangezien de sporter dan al over basistechnieken beschikt is het voor de trainer makkelijker om dan een grotere groep (max 12.) te coachen. Met de komst van meer materialen is dit ook prima te realiseren.

Mocht u er een probleem mee hebben om de aantallen te vergroten bij de Boutique Workouts, geef dit ons dan gerust aan! Nogmaals, de Small Group PT’s blijven kleinschalig.

 1. Er werd gevraagd om sommige workouts langer dan 30/35 minuten te laten duren. Dit is met HIIT lessen helaas niet mogelijk aangezien het hele concept gebaseerd is op HIIT. HIIT staat voor High Intensity Interval Training. Een wereldwijde, algemene term voor dit soort workouts met een maximale duur van 40 minuten. Het grootste voordeel van HIIT workouts is dat je met deze methode nog 3 uur langer blijft door verbranden, in tegenstelling tot een ‘reguliere’ workout waar je nog maar één uur langer voordeel hebt. Daarnaast kan het ook averechts werken om langer dan 40 minuten in de (te) hoge hartslagzones te blijven sporten.

Uiteraard kun je nog gebruik maken van de langere workouts zoals Shred, Small Group en BTY&ABS

 1. Uitbreiding lessen in ochtenduren of weekenden.

We kregen een aantal keer de tip om lessen bijvoorbeeld om 07:00 in de ochtend of juist in de weekenden aan te bieden. Hier staan we zeker voor open, mits er animo is.

We zien nu enkele lessen die in de beginmaanden vol waren, maar waar nu telkens 1 of 2 personen overblijven. We willen deze deelnemers niet teleurstellen, maar dit is natuurlijk ook niet wenselijk. Hetzelfde probleem voorzien wij met de ochtendlessen om 07:00. Hiervoor zullen we iemand extra moeten laten komen. Dat is geen probleem als we een vaste groep hebben die wekelijks blijven komen, maar als dit ook afzwakt naar een paar deelnemers dan is dat voor ons natuurlijk niet houdbaar.

Heb jij interesse om deel uit te maken van een vaste 07:00 groep? Laat dat dan weten door te reageren op de e-mail! Geef a.u.b. ook aan welke dag je voorkeur heeft en welke les je voorkeur heeft (HIIT, Small Group, etc). Als er genoeg animo is voor een vaste 07:00 groep zullen we hiermee starten.

De vrijdagavond en zondagen blijft een moeilijk punt. Deze draaien we momenteel al op roulatie omdat we hier geen vaste kracht voor kunnen vinden. Het wordt dus lastig om hier nóg een extra trainer voor te vinden. Mochten we deze vinden dan zullen we het rooster meteen uitbreiden.

Uiteraard is iedereen vrij om in de (vroege) ochtenduren, middagen of weekenden zelf gebruik te maken van de HIIT ruimte, materialen en software!

 

Concrete aanpassingen:

 

 • HIIT the Club gaat naar 12 personen maximaal. HIIT the Bags naar 10 personen. Small Group blijft hetzelfde qua aantallen.

 

 • Bij Small Group Personal Training beginnen we vanaf nu met het aanmaken van een persoonlijk dossier voor de vaste deelnemers die (bijna) wekelijks komen. Zo kunnen we specifieker aan je doelen werken, motiveren en bijsturen waar nodig. We houden je vooruitgang bij en kunnen zo optimaal werken aan je gewenste resultaat!

 

 • Extra materialen zijn besteld.

 

 • Indien je interesse hebt om vast in een ochtendgroep aan te sluiten, laat het dan weten per e-mail.

 

 • De dinsdagochtend les wordt één les. De afgelopen 3 maanden hadden we gemiddeld 2 personen in de eerste les en in 3 maanden tijd is de tweede les slechts twéé keer doorgegaan. Dit is vanzelfsprekend geen houdbare situatie. Hier maken we dus één les van. Je kunt tijdens dit uur gebruik maken van Small Group of van HIIT the Club. Er is altijd een instructrice aanwezig.

 

 • EXTRA ACTIE! We hebben een beloningssysteem toegevoegd. Wanneer jij als HIIT member een nieuw HIIT lid aanbrengt (jaarabonnement) dan ontvang je zelf een maand helemaal gratis!

Heb je vragen, opmerking of iets anders dat je nog kwijt wilt? Stuur gerust een e-mail of spreek een van de HIIT trainers aan!

Meer weten?

Onze gespecialiseerde medewerkers helpen u graag verder!